zaterdag 19 januari 2019

Zuurkool schotel (2)

Ingrediënten: 4 pers.

1, 1/2 kg aardappelen
520 gr. uitgelekt zuurkool (1 zak)
250 gr. spekreepjes, gerookt
2 uien
3 teentjes knoflook
70 gr. tomatenpuree
1 beker crème fraice (200gr.)
75 gr. jongbelegen kaas, geraspt
1 theel. oregano, gedroogd
150 ml. water
peper

Bereiding:

Kook de aardappelen in plm.20 min. gaar.
In een hapjespan de spekreepjes in 4 min. knapperig bakken..
Voeg 2 teentjes knoflook en de uien toe en bak 4 min. mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee.
De zuurkool toevoegen met 150 ml. water toe en 15 min. stoven.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Giet intussen de aardappelen af en vang het kookvocht op.
Stamp de aardappelen met een hoeveelheid kookvocht tot een smeuïge puree.
Voeg peper naar smaak toe.
Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal.
Verdeel hierover de zuurkool en dek af met de rest van de aardappelpuree.
Meng de crème fraîche met de kaas en oregano.
Strijk dit mengsel over de aardappelpuree.
Bak de zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten