Ingrediënten: 4 pers.
1, 1/2 kg
aardappelen
520 gr.
uitgelekt zuurkool (1 zak)
250 gr.
spekreepjes, gerookt
2 uien
3 teentjes
knoflook
70 gr.
tomatenpuree
1 beker crème
fraice (200gr.)
75 gr.
jongbelegen kaas, geraspt
1 theel.
oregano, gedroogd
150 ml.
water
peper
Bereiding:
Kook de
aardappelen in plm.20 min. gaar.
In een
hapjespan de spekreepjes in 4 min. knapperig bakken..
Voeg 2
teentjes knoflook en de uien toe en bak 4 min. mee.
Voeg de tomatenpuree
toe en bak 1 min. mee.
De
zuurkool toevoegen met 150 ml. water toe en 15 min. stoven.
Verwarm de
oven voor tot 200 graden.
Giet
intussen de aardappelen af en vang het kookvocht op.
Stamp de
aardappelen met een hoeveelheid kookvocht tot een smeuïge puree.
Voeg peper
naar smaak toe.
Schep de
helft van de aardappelpuree in de ovenschaal.
Verdeel hierover
de zuurkool en dek af met de rest van de aardappelpuree.
Meng de
crème fraîche met de kaas en oregano.
Strijk dit
mengsel over de aardappelpuree.
Bak de
zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten