Ingrediënten:
1 pak gepelde tomaten (500 gr.)
3 verse tomaten, ontveld, in stukjes
50 gr. tomatenpuree
15 gr.
paprika pure
2
gemiddeld grote uien
2 wortels
(75 gr.)
1 rode of
groene paprika
1 stengel
selderij
2 á 4 teentje(s) knoflook
1
bouillonblokje
2
koffiekopjes water
1 eetl.olijfolie
3 theel.
gedroogde italiaanse kruiden
Bereiding:
Ontvel de
tomaten door aan de onderkant een kruisje te snijden en leg ze 30 seconden in
heet water en vervolgens een minuut in ijskoud water.
Hierdoor je gemakkelijk
de tomaten ontvellen.
Maak de
groentes schoon en snij deze allemaal klein.
Doe in een
pan olijfolie en begin met het fruiten van de groentes en knoflook.
Na plm. 5
min. doe dan de tomatenpuree blijf roeren.
Na een
minuut of 3 mag de water en bouillonblokje erbij, even koken.
Doe nu de
in stukken gesneden gepelde tomaten in een pan en laat het geheel een minuut of
20 à 30 zachtjes koken.
Tip: Je kunt de tomatensaus helemaal glad
maken door een staafmixer gebruiken.
Zoals je
ziet er zit al meer in de saus dan je misschien zou verwachten bij een tomatensaus, maar deze combinatie vind ik zelf de lekkerste
als basissaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten