dinsdag 22 januari 2019

Tomatensaus

Ingrediënten:

1 pak gepelde tomaten (500 gr.)
3 verse tomaten, ontveld, in stukjes
50 gr. tomatenpuree
15 gr. paprika pure
2 gemiddeld grote uien
2 wortels (75 gr.)
1 rode of groene paprika 
1 stengel selderij
2 á 4  teentje(s) knoflook
1 bouillonblokje
2 koffiekopjes water
1 eetl.olijfolie
3 theel. gedroogde italiaanse kruiden

Bereiding:

Ontvel de tomaten door aan de onderkant een kruisje te snijden en leg ze 30 seconden in heet water en vervolgens een minuut in ijskoud water. 
Hierdoor je gemakkelijk de tomaten ontvellen.
Maak de groentes schoon en snij deze allemaal klein.
Doe in een pan olijfolie en begin met het fruiten van de groentes en knoflook.
Na plm. 5 min. doe dan de tomatenpuree blijf roeren.
Na een minuut of 3 mag de water en bouillonblokje erbij, even koken.
Doe nu de in stukken gesneden gepelde tomaten in een pan en laat het geheel een minuut of 20 à 30 zachtjes koken.

Tip: Je kunt de tomatensaus helemaal glad maken door een staafmixer gebruiken. 

Zoals je ziet er zit al meer in de saus dan je misschien zou verwachten bij een tomatensaus, maar deze combinatie vind ik zelf de lekkerste als basissaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten