Ingrediënten: 18 stuks
18 loempiavellen
75 gr. mihoen
400 gr. Chinese wokgroenten
1 rode peper
2 eetl. sojasaus
2 tenen knoflook
1 ei
snuf kerriepoeder
2 eetl. zonnebloemolie
1 eetl. wokolie
200 gr. hamreepjes of kip of i.d.
Bereiding
Laat de loempiavellen in de verpakking ontdooien en verwarm de oven op 180
graden.
Hak de knoflook en rode peper fijn en fruit aan in een beetje wokolie.
Voeg de sojasaus en de kerriepoeder toe en vervolgens ook de groenten en
laat een paar minuten slinken.
Wel de mihoen in een pan met heet water tot deze zacht is.
Schep de hamreepjes of kip of i.d. door de groenten in de pan.
Neem een loempiavel en leg met een punt naar je toe.
Schep een beetje van het mengsel en wat mihoen op deze punt en vouw deze er
overheen.
Vouw ook de punten aan de zijkanten naar binnen over de vulling als een
soort envelop vorm.
Rol dan verder naar boven en bestrijk de bovenste punt met een beetje
losgeklopt ei.
Plak hier de rand mee dicht.
Leg de loempia’s op een bakplaat met bakpapier met de rand naar beneden.
Als de bakplaat vol licht bestrijk je de loempia’s met een heel klein beetje
zonnebloemolie.
Bak ze in ca. 15 a 20 minuten lichtbruin en krokant.
Lekker met een chilisaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten