2 eetl. zonnebloemolie
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
500 gr. sukadelappen of runderriblappen
2 eetl. vijfkruidenpoeder
1 verse gember, geschild, geraspt, ca. 2 cm
1 eetl. bruine basterdsuiker
2 eetl. ketjap manis
1 eetl. sambal
1 winterpeen, in linten geschaafd
1 komkommer, in linten geschaafd
1 handje koriander
4 Italiaanse bol of ciabatta broodjes
Bereiding:
Verhit de
olie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten.
Voeg het
vlees toe en bak rondom goudbruin. Voeg het vijfkruidenpoeder, de gember, suiker, ketjap en sambal toe en giet water erbij tot het vlees net onder staat.
Laat afgedekt circa 4 uur stoven.
Voeg extra water toe als het vlees droog kookt.
Stoof nog 1 uur verder zonder deksel op de pan.
Trek het stoofvlees met 2 vorken uit elkaar en serveer met de broodjes, wortel en komkommer.
Bestrooi met de koriander.
Tip: kaneelpoeder i.p.v. vijfkruidenpoeder
Geen opmerkingen:
Een reactie posten