donderdag 18 oktober 2018

Heksenkaas

Ingrediënten: 

150 gr. kruidenkaas, (Val Blanc (aldi ) of  Garlan (ah) of Paturain of Boursin.)
60 gr. light mayonaise
30 gr. rauwe prei (lichtgroene deel)
10 gr. verse peterselie
1 snufje zout
1 snufje versgemalen zwarte peper
enkele druppels citroensap

Bereiding: 

Pureer de prei en peterselie samen met de mayonaise, zout, peper en citroensap met een staafmixer.
Spatel vervolgens voorzichtig de kruidenkaas erdoor.
Klaar is de heksenkaas

Tip: Voor een iets zoetere smaak, zoals het origineel, kun je evt. een theelepelpoedersuiker toevoegen.

Wil je een lichtere variant, dan kun je de mayonaise deels vervangen door yoghurt.

Heb je geen peterselie, dan is verse basilicum ook lekker; gebruik dan geen 10 gram maar ongeveer 8 tot 10 grote bladeren. 

Heb je geen staafmixer, snijd dan de prei en peterselie of basilicum heel fijn en wrijf met een lepel op de snijplank de stukjes fijn tot puree. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten