Ingrediënten:
150 gr. kruidenkaas, (Val
Blanc (aldi ) of Garlan (ah) of Paturain
of Boursin.)
60 gr. light mayonaise
30 gr. rauwe prei (lichtgroene deel)
10 gr. verse peterselie
1 snufje zout
1 snufje versgemalen zwarte peper
enkele druppels citroensap
Bereiding:
Pureer de
prei en peterselie samen met de mayonaise, zout, peper en citroensap met een
staafmixer.
Spatel
vervolgens voorzichtig de kruidenkaas erdoor.
Klaar is
de heksenkaas
Tip: Voor een iets zoetere smaak, zoals het origineel, kun je evt. een theelepelpoedersuiker toevoegen.
Wil je een
lichtere variant, dan kun je de mayonaise deels vervangen door yoghurt.
Heb je geen
peterselie, dan is verse basilicum ook lekker; gebruik dan geen 10 gram maar
ongeveer 8 tot 10 grote bladeren.
Heb je
geen staafmixer, snijd dan de prei en peterselie of basilicum heel fijn en
wrijf met een lepel op de snijplank de stukjes fijn tot puree.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten