400
gr. kipfilet, in blokjes
250
gr. wok noodleszakje Chinese roerbakmix
2 tenen knoflook, fijngesneden
4 eetl. ketjap Manis (zoete ketjap)
1 theel. cayennepeper
1 theel. geraspte nootmuskaat
1 theel. knoflookpoeder
1 theel. paprikapoeder
1 theel. honing
1 cm verse gember, fijngesneden
1/3 groentenbouillonblokje, verbrokkelt
100 ml. kokend water
boter of olie
Bereiding:
Doe
de blokjes kipfilet in een schaaltje en meng met 4 eetlepels ketjap,
cayennepeper, knoflookpoeder, paprikapoeder en gember, laat even een paar
minuten staan.
Verhit
boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Bak nu de kipfilet rondom bruin en voeg vervolgens de roerbakgroenten toe en bak kort mee.
Doe de nootmuskaat en de bouillonblokje over de kip en de groente.
Giet er 100 ml. kokend water bij met een theelepel honing en laat het geheel met de deksel op de pan even pruttelen.
Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af met koud water.
Meng de noodles met de kip en de groenten en bak het geheel nog even kort mee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten