Ingredienten: pers. 4 pers.
8 plakjes bladerdeeg
1 rode peper zonder zaadjes, snij ragfijn
2 zalmfilets
200 gr. spinazie
150 gr. roomkaas
50 gr. feta
2 theel. gehakte dille
1 theel. gedroogde oregano
1 sjalot, fijn gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gehakt
1 ei
zout en peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verkruimel de feta en snijd de zalm in 4 gelijke stukken.
Kluts het ei met een vork en zet opzij.
Fruit in een koekenpan de sjalot met de knoflook.
Voeg hand voor hand de spinazie toe, tot alles is geslonken.
8 plakjes bladerdeeg
1 rode peper zonder zaadjes, snij ragfijn
2 zalmfilets
200 gr. spinazie
150 gr. roomkaas
50 gr. feta
2 theel. gehakte dille
1 theel. gedroogde oregano
1 sjalot, fijn gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gehakt
1 ei
zout en peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verkruimel de feta en snijd de zalm in 4 gelijke stukken.
Kluts het ei met een vork en zet opzij.
Fruit in een koekenpan de sjalot met de knoflook.
Voeg hand voor hand de spinazie toe, tot alles is geslonken.
Verwarm op
hoog vuur tot al het vocht is verdampt.
Schep de spinazie in een vergiet en duw het laatste vocht eruit.
Schep de spinazie in een vergiet en duw het laatste vocht eruit.
Meng de
spinazie met de roomkaas en breng op smaak met de dille, zwarte peper en
zout.
Leg vier plakjes bladerdeeg op de bakplaat en verdeel hierop de stukken zalm.
Schep het spinaziemengsel erop en verdeel de feta erover.
Dek de pakketjes af met een plakje bladerdeeg en vouw de randen om zodat het dicht blijft zitten.
Maak aan de bovenkant een snee zodat het vocht kan ontsnappen tijdens het bakken.
Bestrijk met het geklutste ei en bak 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
Leg vier plakjes bladerdeeg op de bakplaat en verdeel hierop de stukken zalm.
Schep het spinaziemengsel erop en verdeel de feta erover.
Dek de pakketjes af met een plakje bladerdeeg en vouw de randen om zodat het dicht blijft zitten.
Maak aan de bovenkant een snee zodat het vocht kan ontsnappen tijdens het bakken.
Bestrijk met het geklutste ei en bak 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten