woensdag 7 februari 2018

Vissticks, met spicy korstje

Ingrediënten: 4 pers.

500 gr. verse schelvis
2 middelgrote eieren
1 eetl. shichimi togarashi (Japans zeven kruidenpoeder )
50 gr. panko Japans paneermeel
2 eetl. tarwebloem

Bereiding:

Snijd de schelvis in repen (4 repen per persoon) en bestrooi met peper en eventueel zout.
Klop de eieren los in een diep bord en meng de shichimi togarashi met de panko in een ander diep bord. Vul een derde bord met de bloem. 
Haal de vis achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de vissticks in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. 
Keer halverwege.

Tip: vervang de panko eventueel door gewoon paneermeel.
Je kunt de vissticks ook maken van kabeljauw.

Bron: Allerhande 01-2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten