500 gr. verse schelvis
2 middelgrote eieren 1 eetl. shichimi togarashi (Japans zeven kruidenpoeder )
50 gr. panko Japans paneermeel
2 eetl. tarwebloem
Bereiding:
Snijd
de schelvis in repen (4 repen per persoon) en bestrooi met peper en eventueel
zout.
Klop de eieren los in een diep bord en meng de shichimi togarashi met de panko in een ander diep bord. Vul een derde bord met de bloem.
Haal de vis achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
Verhit
de olie in een grote koekenpan en bak de vissticks in 6 min. op middelhoog vuur
goudbruin en gaar. Klop de eieren los in een diep bord en meng de shichimi togarashi met de panko in een ander diep bord. Vul een derde bord met de bloem.
Haal de vis achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
Keer halverwege.
Tip:
vervang de panko eventueel door gewoon paneermeel.
Je kunt de vissticks ook maken van
kabeljauw.
Bron:
Allerhande 01-2018
Geen opmerkingen:
Een reactie posten