woensdag 7 februari 2018

Pannenkoeken basisrecept

Met dit basisrecept kom je altijd uit de voeten! Bak er typisch Hollandse, dunne pannenkoeken mee, die je met vulling en al makkelijk kunt oprollen.

Ingrediƫnten:


250 gram bloem
500 ml melk
2 eieren
theel. vanillesuiker (optioneel)
snufje zout

Bereiding:

Mix de bloem, melk, eieren en eventueel de vanillesuiker.
Klop er een luchtig mengsel mee, zonder klontjes.
Warm je pan op met een beetje vet  en giet er een soeplepel van het beslag in.

Draai rondjes met de pan, tot het beslag eerlijk verdeeld is over de hele bodem van de koekenpan.
Zodra er luchtbelletjes in de koekenpan te zien is, kun je hem makkelijk keren.
Lukt dit nog niet zo goed ? 
Wacht dan nog heel even. 
Pannenkoeken bakken is een geduldige zaak !
Bak de andere kant van de pannenkoek nog even, controleer steeds tussendoor of ie gaar is door met je spatel een randje van de pannenkoek op te tillen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten