donderdag 21 december 2017

Noedels roerbak, kip kerrie

Ingrediënten: 2 pers.

200 gr. kipfilet, in blokjes
200 gr. roerbakgroenten (Oosterse)
125 gr. woknoodles
1/2  teentje knoflook, fijngesneden
1/2  eetl. kerrie
1/2  theel. cayennepeper
1/2  theel. koriander
1/2  theel. kurkuma
1  theel. paprikapoeder
1  theel. gemalen gember
1/4  tot 1/2  kippenbouillonblokje
boter of olie

Bereiding:

Meng alle kruiden goed door elkaar.
Kruid de kip met de helft van de kruidenmengsel en laat plm. 1 uur in de koelkast marineren.
Verhit boter of olie in een wok en fruit een teentje knoflook glazig.
Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze rondom bruin.
Voeg nu de roerbakgroenten toe en wok 5 minuten.
Voeg de rest van de kruiden toe met de verkruimelde kippenbouillonblokje en evt. beetje water en laat het geheel op laag vuur even stoven.
Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking, snij de lange gare slierten noedels kleiner voeg toe aan het vleesmengsel.
Hussel goed door en roerbak het geheel 2 minuten.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten