![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhY4Gcq9yXBHGP9P7hDsbi-I9tFIzksoP5cefJ1V8z2AnzGlQ2jshCEA8yb2bANEi_OZ__kihJRQf8MM-ebxGCpSiI3dROn8h6YIByn49GnbVgcb-8A9C4W9N7BtWE8xh5dLZMJs2XF08nZ/s1600/salsa.jpg)
De smaak van salsa kan uiteenlopen van zoet tot pittig.
Je kunt salsa bij veel gerechten serveren.
Gebruik het als dip voor brood of zelfgemaakte tortillachips, als saus bij gegrild of gebakken vlees of als verfrissend element bij de warme maaltijd.
Rub
Een rub is een mengsel van gedroogde kruiden- en specerijen, dat stevig in het
vlees wordt ingewreven, waardoor een heel rijke smaak ontstaat.
Het is net als bij marinades bedoeld om het vlees een extra aroma te geven.
Om volledig tot ontplooiing te komen moet de rub minstens 6 uur intrekken.
Rubs
kun je eventueel zelf maken met behulp van een vijzel of een koffiemolen.
Het is net als bij marinades bedoeld om het vlees een extra aroma te geven.
Om volledig tot ontplooiing te komen moet de rub minstens 6 uur intrekken.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4MceiBnSTgXi-iaFBRDD19w_EUDUiCrWKnJphlpoH0JG-Pkt8BU57xgMlT-2EwpnYMHnGG1uCMXtBerAUVxAmDL76ha52hzH9HvYrkrx3XxCN0g6VLA6sOPmjQYe09SUTx0x6FdTGx1wh/s1600/marinade.jpg)
Marinade
Marinades, ook wel marinademixen genoemd, hebben als basis één van de volgende
vloeistoffen: wijn, olie, yoghurt en/of azijn.
Ze worden gebruikt om het vlees te doordrenken met een specifieke kruiden melange waardoor een lekkere smaak ontstaat.
Ook beschermen ze het vlees tegen uitdrogen.
Daarnaast wordt het vlees malser.
De zuren uit een marinade breken namelijk het bindweefsel af waardoor het vlees eerder gaar is.
Hoe langer het vlees in de marinade ligt ( minstens 6 uur) hoe malser het wordt. Tijdens het marineren moet het vlees wel in de koelkast.
Ze worden gebruikt om het vlees te doordrenken met een specifieke kruiden melange waardoor een lekkere smaak ontstaat.
Ook beschermen ze het vlees tegen uitdrogen.
Daarnaast wordt het vlees malser.
De zuren uit een marinade breken namelijk het bindweefsel af waardoor het vlees eerder gaar is.
Hoe langer het vlees in de marinade ligt ( minstens 6 uur) hoe malser het wordt. Tijdens het marineren moet het vlees wel in de koelkast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten