![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwAiDVr5kMfSKGpYRX-etvuZKqYSF3pWww_yKg-siWAJQv3q4-_qNT9xkkzzz6NfW1Sp13estaiw6R2rcJiM0v5ZioxHwNI90dzPSPviVZs-EyGzrHTgUurlrsBcGgi1mNFiYzfg3mtN6q/s1600/dukkah.jpg)
Er zitten altijd gedroogde kikkererwten, amandelen of hazelnoten, sesamzaad en specerijen in: meestal korianderzaad, komijnzaad en soms gedroogde munt.
Specerijen als komijn en koriander geven de dukkah een warme Arabische smaak.
Er bestaan verschillende recepten en zo heeft iedereen zijn eigen versie.
Dukkah is lekker als dip te eten, dip het brood dan eerst in wat olijfolie en vervolgens in de dukkah.
Je kunt dukkah over salades strooien, over gekookte groenten, groentesoepen, smoothies, labneh, oosterse tomatensaus of pittige stoofschotel.
Ook lekker over een oosterse tomatensaus of een pittige stoofschotel.
Dukkah kun je ook geruiken om een stukje vis of kip een krokant korstje te geven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten