donderdag 10 augustus 2017

Courgette gevuld, met gehakt en paprika

Ingrediƫnten:

2 kleine courgette
300 gr. gehakt
70 gr. champignons
1 paprika
1 ui
1 teentje knoflook
2 theel. sambal oelek
75 gr. geraspte oude kaas
peper
zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de courgettes, snij ze in de lengte doormidden.
Hol de courgettes voorzichtig uit met een lepel en stop het vruchtvlees in een schaal.
Snij de paprika en champignons in kleine blokjes.
Snij de ui en knoflook fijn.
Stop alle groenten in de schaal en voeg sambal, peper en zout toe, roer door elkaar.
Bak het gehakt rul en voeg vervolgens het groentemengsel toe, bak even mee.
Leg de courgettes naast elkaar in een ovenschaal en vul ze met het mengsel.
Strooi de geraspte kaas er overheen en zet voor 15 minuten in de oven.
Zet vervolgens nog 3 minuten de grillstand van je oven aan voor een knapperig korstje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten