woensdag 12 april 2017

Taart-quiche, prei-paprika-kip

Ingrediënten: 4 pers.

1/2  prei
1/2  rode paprika
150 gr. gerookte kipreepjes
4 eieren
250 ml. room
3 eetl. creme fraiche
1 theel. gedroogde basilicum
klein handje geraspte kaas
5-6 plakjes bladerdeeg
1 eetl. paneermeel
peper en zout

Bereiding:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.
Snijd daarna de prei in ringen en de paprika in kleine stukjes.
Vet een bakvorm/springvorm in met een bakspray of boter en verdeel de bladerdeegplakjes over de bodem en de rand van de bakvorm.
Prik met een vork een paar gaatjes in de bladerdeeg bodem, verdeel de paneermeel over de bodem zodat de bodem niet zompig wordt.
Schep daarna de prei, paprika en de kipreepjes over het bladerdeeg.
Meng in een grote kom de eieren, creme fraiche, de room en de gedroogde basilicum door elkaar.
Giet dit mengsel over de groenten in de springvorm.
Zet de hartige taart voor ongeveer 35-40 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin en gaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten