vrijdag 14 april 2017

Taart-qui­che, kip-groen­te

Ingrediënten: 4 pers.

1 ui
250 gr. kastanjechampignons
300 gr. geschilde bospeen (schaal, koelvers)
125 gr. magere spekreepjes
350 gr. kipdijfilet
1 theel. gerookte paprikapoeder
225 gr. tuinerwten (diepvries, ontdooid)
5 plakjes deeg voor hartige taart
4 eieren
90 gr. Parmigiano Reggiano-flakes (kaas)
15 gr. peterselie
quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiding:

Snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in kwarten.
Verwijder de steelaanzet van de bospeen en snijd in schuine plakken van een 1⁄2 cm.
Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 3 min. uit. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes en bestrooi met de paprikapoeder.
Voeg de kip samen met de ui toe aan de spekjes en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
Voeg de champignons en peen toe aan de kip en bak 5 min. mee.
Voeg de tuinerwten toe en bak nog 2 min. mee.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de plakjes hartige- taartdeeg ontdooien.
Klop de eieren los met de kaas en meng door het kipmengsel.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de quichevorm in en bekleed met de plakjes hartige-taartdeeg.
Schenk het mengsel in de quichevorm en bak de quiche in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. staan.
Snijd de peterselie fijn en garneer de quiche ermee.
Lekker met een groene salade.

Bron: Allerhande 09-2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten