vrijdag 14 april 2017

Taart-quiche, gehakt (In­do­ne­si­sch)

Ingrediënten: 4 pers.

50 gr. mix voor nasi goreng (zakje)
5 plakjes deeg voor hartige taart (pak 10 plakjes, diepvries)
2 eetl. zonnebloemolie
500 gr. rundergehakt
400 gr. Chinese roerbakmix
4 eieren
250 ml. slagroom
taartvorm (doorsnede 25 cm), ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Wel de nasimix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat het deeg ontdooien.
Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt in 3 min. rul.
Schep de roerbakmix door het gehakt en bak 3 min. mee.
Schep de nasimix door het gehaktmengsel.
Klop de eieren los met de room.
Haal de pan van het vuur en schep het eimengsel door het gehakt.
Bekleed de vorm met deeg.
Schep het gehaktmengsel in het deeg en strijk aan de bovenkant glad.
Bak de taart in het midden van de oven in 30 min. goudbruin.
Lekker met salade van kropsla met yoghurtdressing.

Bron: Allerhande 2004

Geen opmerkingen:

Een reactie posten