6 plakken
bladerdeeg, ontdooid
2 eetl. olijfolie
1 rode ui fijngesneden
400 gr. gesneden italiaanse groente
2 tenen knoflook
1 eetl. provencaalse kruiden
200 gr. hamblokjes
100 a 200 gr. salamiblokjes
4 eieren
200 m.l kookroom
zout en peper
zakje geraspte kaas
Quichevorm2 eetl. olijfolie
1 rode ui fijngesneden
400 gr. gesneden italiaanse groente
2 tenen knoflook
1 eetl. provencaalse kruiden
200 gr. hamblokjes
100 a 200 gr. salamiblokjes
4 eieren
200 m.l kookroom
zout en peper
zakje geraspte kaas
Bereiding:
Oven
voorverwarmen op 200 graden
Quichevorm invetten
Bekleed de
vorm met het bladerdeeg. Quichevorm invetten
Prik hier en daar gaatjes in het deeg met een vork.
Bak de ui, knoflook en groente ca 5 min in de olijfolie.
Voeg ham en salami toe en even meebakken.
Verdeel de groente over het bladerdeeg.
Klop in een kom de eieren met de kruiden, peper en zout los.
Giet de kookroom erbij en nog even doorroeren.
Giet dit eimengsel over de vulling.
Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
In de oven voor ca 45-50 min totdat de taart gaar en goudbruin is.
Lekker met een frisse tomatensalade of groene salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten