![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2ZzZ0Pb44eis0Xguh8aY4bSod3_l0SlnehYEJvp9pBuQM1zou7Rs571vRQJRAR2UFUd7Zodvx0UDNWTTJT5gDnON7Ci89EIeAEvK4qpOzCOT3_WkBNhaY4u36F2td_cV0J9TKW0hGekXh/s1600/cake.jpg)
De stripfiguur Arretje Nof werd voor reclamedoeleinden gebruikt, en daar komt de naam arretjescake vandaan.
Ingrediënten:
250 gr. biscuits (bijv. Maria biscuits)
250 gr. ongezouten roomboter150 gr. bruine basterdsuiker
80 gr. cacaopoeder
2 eieren
Bereiding:
Breek de biscuits in stukjes.
Smelt de roomboter in een pannetje. Let op: niet bruin
laten worden.Klop de eieren, suiker en cacaopoeder in een kom tot een glad mengsel.
Voeg beetje bij beetje en al kloppend de gesmolten boter toe.
Voeg de verkruimelde biscuits toe aan het cacaomengsel en roer goed door.
Vet de cakevorm in met boter en bekleed met vershoudfolie.
Doe het biscuitmengsel in de vorm en druk goed aan.
Vouw de bovenkant dicht met het overlappende folie en druk de bovenkant aan met een plank zodat hij recht is.
Zet in de koelkast en laat minimaal 5 tot maximaal een nacht opstijven in de koelkast.
Snijd de cake in hele dunne plakjes.
Tip: toevoegen plm. 50 á 100
gr. pure gesmolten chocolade
Het recept voor arretjescake
zonder ei, is net zo makkelijk, en minstens net zo lekker
Geen opmerkingen:
Een reactie posten