![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVW3PksoJUq39PlA3zj7RoISZ3-Pm_yebxeGCRE2-mVGpAVsW186-OePv3y-zOLZSE-QynAKIlD-4eVbWzqIB2fz7DpWk9MJBh_BfyJGxIrqkn5COk8X8JQV-8adu6r01Xa0rlIJK_Temc/s1600/kapucijners.jpg)
500 gr. half
om half gehakt,
200 gr. gerookt spek,
1 literblik kapucijners,
1 teentje knoflook,
1 groene paprika,
1 rode paprika,
2 grote uien,
2 eetl. kerrie poeder,
1 eetl. mosterd,
1 blokje bouillon.
200 gr. gerookt spek,
1 literblik kapucijners,
1 teentje knoflook,
1 groene paprika,
1 rode paprika,
2 grote uien,
2 eetl. kerrie poeder,
1 eetl. mosterd,
1 blokje bouillon.
Bereiding:
Bak de in
dobbelsteentjes gesneden spek in weinig boter uit.
Voeg hieraan toe de gesneden uien en paprika's.
Pers het teentje knoflook hierin uit en het geheel even laten sudderen.
Daarna laten uitlekken in een vergiet.
Gehakt in een weinig boter in een pan los maken.
Wanneer het gehakt gaar is en bruin is de kerriepoeder en mosterd
en het in weinig water opgeloste bouillonblokje toevoegen.
Op het laatst de uitgelekte kapucijners en het paprika/uien/spek mengsel
toevoegen en alles even laten opwarmen
Voeg hieraan toe de gesneden uien en paprika's.
Pers het teentje knoflook hierin uit en het geheel even laten sudderen.
Daarna laten uitlekken in een vergiet.
Gehakt in een weinig boter in een pan los maken.
Wanneer het gehakt gaar is en bruin is de kerriepoeder en mosterd
en het in weinig water opgeloste bouillonblokje toevoegen.
Op het laatst de uitgelekte kapucijners en het paprika/uien/spek mengsel
toevoegen en alles even laten opwarmen
Lekker met
een rauwkostschotel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten