woensdag 12 april 2017

Taart-quiche, ham-kaas

Ingrediënten: 4 pers.

2 eetl. arachideolie
600 gr. Italiaanse roerbakmix, zak
1 theel. gedroogde tijm
4 eieren
200 gr. crème fraîche
200 gr. gerookte achterham
175 gr. geraspte belegen kaas
270 gr. vers bladerdeeg, rol, koelvers
quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. 
Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente met de tijm 5 min. op middelhoog vuur.
Meng ondertussen de eieren met de crème fraîche. 
Snijd de ham fijn en voeg toe. 
Voeg de gebakken groente en de helft van de kaas toe aan het eimengsel. 
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg het bladerdeeg in de ingevette quiche vorm. 
Schep de vulling erin en bestrooi met de rest van de kaas. 
Vouw het overhangende deeg naar binnen.
 Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar en goudbruin.
Lekker als doordeweekse maaltijd, als picknickgerecht of 's middags als lunch: deze quiche kan altijd.

Tip: Lekker met een bijpassende frisse salade van cherrytomaten, komkommer, ijsbergsla, rode ui en citroen-olijfoliedressing te maken.

Bron: Allerhande 09-2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten