2 grote knoflookteentjes
1 takje rozemarijn2 eetl. olijfolie + 1 eetl. olijfolie
2 kipfilets
peper
zout
12 plakjes ontbijtspek
50 gr. geraspte kaas
Bereiding:
Maak
het vuur aan zodat de gietijzeren pan opwarmt.
Je
kunt voor dit recept zowel hout als briketten gebruiken. Pers ondertussen de tenen knoflook uit in een schaaltje.
Snijd de rozemarijn fijn en doe dit in het schaaltje.
Giet de olijfolie over het mengsel en laat dit 10 minuten staan.
Snijd de kipfilets in de lengte doormidden. Je hebt nu 4 stukken kip.
Snijd elk stuk vervolgens aan één kant met een mesje in, zodat je de zijkanten kunt openleggen en je een plat stuk kip krijgt.
Strooi een beetje zout en peper over de kip en giet vervolgens het mengsel van knoflook en rozemarijn over de filets.
Strooi ook de geraspte kaas over de kip en rol de filets strak op.
Per filet leg je vervolgens 3 plakjes ontbijtspek kruislings over elkaar heen. Hier rol je de kipfilet in.
Doe de olijfolie in de voorverwarmde pan en leg de rollen van kip met spek erin.
Laat het 25 tot 30 minuten bakken.
Het eerste kwartier met deksel erop en de laatste 10 tot 15 minuten zonder deksel.
Tip: kip smaakt extra lekker wanneerje het in spek wikkelt en marineert met knoflook en rozemarijn.
Bron:
Keukentafel, Dick Altena
Geen opmerkingen:
Een reactie posten