![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikt6AkmePPXr62u_lPtAD796FBByxll31eGZjaSCdIsIsgqZjQJOseAlhab2b5XuSLrj7gryFM7jRmhCtiIk3fIo3aXjB0vH1ba2oUjA0D5qOdAblverqcLjMlLvt4RQvh9w3yutUr0ovE/s1600/uitsmijter.jpg)
2 eieren
2 plakken
ham2 plakken kaas
2 boterhammen
plm. 125 gr. gekookte garnalen
1 1/2 eetl. gerookte spekjes
1 ui, gesnipperd
1 kleine teen knoflook, geplet
peper
zout
Bereiding:
Zet een pan op het vuur en bak de
spekjes uit.
Fruit de ui met de knoflook in wat olie, voeg de
garnalen plm.10 minuten onder regelmatig omscheppen toe. Bak de spiegeleieren in een koekenpan met een beetje boter erin, laat deze heet worden maar niet bruin.
Sla de eieren voorzichtig kapot tegen de rand van de pan en probeer de dooiers heel te laten.
Zet het gas iets lager.
Als de randen van de eieren zijn gestold, bestrooi de eieren met wat peper en zout.
Leg op de boterhammen de plakjes ham en kaas, laat hierop voorzichtig de spiegeleieren glijden en hierop de garnalen mengsel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten