![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisOzBKmkj_kZIl0-zVqcR7RAZgRDNKGls4RhFIewGpIfcasXAUK4SMCOiLVmicgYaU-fI9OiTPjlDXVdJb5GFFwJKwxovrOZ1oIEAXTU7TYByll8ujaPByM7EP1RS0XA0ypa4ucVZviuz5/s1600/uitsmijter..jpg)
2 eieren
2 plakken ham2 plakken kaas
2 boterhammen
handje dun gesneden prei in ringetjes
6 champignons
1/4 rode paprika
1 teentje knoflook
1 1/2 eetl. gerookte spekjes
boter
zout
peper
Bereiding:
Snij de prei in heel dunne ringen, de paprika in dunne
reepjes snijden en de champignons in plakjes.
Zet een pan op het vuur en bak de spekjes uit.Roerbak de groentes in een pan met een beetje boter ongeveer 3 a 4 minuten.
Voeg op het laatst nog de knoflook toe en de uitgebakken spekjes die laat dit 1 a 2 minuten meebakken.
Bak de spiegeleieren in een koekenpan met een beetje boter erin, laat deze heet worden maar niet bruin.
Sla de eieren voorzichtig kapot tegen de rand van de pan en probeer de dooiers heel te laten.
Zet het gas iets lager.
Als de randen van de eieren zijn gestold, bestrooi de eieren met wat peper en zout.
Leg op de boterhammen de plakjes ham en kaas, laat hierop voorzichtig de spiegeleieren glijden en hierop de roerbak spekjes/groente mengsel.
Het staat mooi en het smaakt er ook bij om er een blaadje sla, wat tomaat en een augurkje bij te serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten