250 gr. (runder)gehakt
150 gr. cervelaat worst2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 winterpeen
1 blik bruine bonen (800 gram)
300 gram zilvervlies rijst
1 klein blikje tomatenpuree (7 ml)
1 flinke eetlepel Ajvar (geen ajvar in huis? gebruik dan 1 eetlepel paprikapoeder in het recept)
paar takjes verse peterselie, fijngehakt
peper
zout
olijfolie
Bereiding:
Breng een pan met ruim water +
snufje zout aan de kook, en kook hierin de rijst gaar.
Verwijder het velletje van de
cervelaatworst. Snijd de worst overlangs door de helft en vervolgens in dunne plakjes (halve maan vorm).
Pel en snipper de ui.
Pel de knoflook en pers deze uit.
Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schrap de wortel, snijd overlangs door de helft en vervolgens in plakken (halve maan vorm).
Giet het blik met bruine bonen af.
Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een braad-, of hapjespan en bak hierin het gehakt rul.
Voeg de cervelaatworst, ui knoflook, paprika en wortel toe en roerbak mee gedurende 2-3 minuten.
Breng op smaak met zout, peper en een eetlepel fijngehakte peterselie.
Schenk vervolgens 750 milliliter (lauwwarm) water in de pan, dek af met de deksel en breng aan de kook.
Laat op middelhoog vuur gedurende 20 minuten doorkoken, maar blijf geregeld roeren om aanbakken te voorkomen.
Voeg halverwege de bruine bonen, tomatenpuree en ajvar toe.
Roer goed door en laat meekoken.
Serveer de bruine bonen schotel met gehakt en garneer met een beetje peterselie.
Ik ben gek op sucuk , dus heb ik plm. 100 gr. sucuk in kleine stukjes toegevoegd.
Bron: Betty's kitchen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten