4 kipfilets
125 gr champignons, in plakjes1 eetl olijfolie
1 sjalotje
16 dunne plakken ontbijtspek
1 theel verse bieslook
4 eetl geraspte kaas
2 eetl ricotta
peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Snipper het uitje en
bak deze in een klein beetje olie glazig.
Voeg de champignons toe en bak 3 min
mee.
Doe het champgnonsmengsel in een keukenmachine en hak grof in stukjes.
Als
je geen keukenmachine in huis hebt kun je ze ook met een mes fijn hakken.
Schep de champignons, geraspte kaas,
ricotta, bieslook en een snufje peper en zout door elkaar in een kommetje. Maak een inkeping in de kipfilet over de lengte en schep wat van het champignonmengsel er in.
Leg 4 plakjes spek naast elkaar zodat ze elkaar net overlappen.
Leg de gevulde kip in het midden en vouw de spek er om heen.
Steek de kip eventueel vast met een prikker.
Bestrijk een ovenschaal dun met olijfolie en leg de kip met de dichtgevouwen kant naar onder er in.
Bak de kip in ca 25 min gaar.
Serveer de kip bijvoorbeeld met een salade en wat gebakken aardappeltjes.
Bron: leukerecepten.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten