Lekker op stokbroodje, toastje, brood of serveer de kruidenkaas/dip met rauwe groenten zoals wortel en paprika.
Het gebruik van verse kruiden maakt de kruidenkaas/dip aanzienlijk lekkerder dan gedroogde kruiden!
Begin met de basis en meng daar eenvoudig je eigen favoriete smaak door.
Basisrecept:
150 gram kruiden roomkaas 1/2 eetl. Griekse yoghurt
1/2 eetl mayonaise
1 theel. mosterd
……….
Basisrecept +:
plm. 1/4 prei
1 teentje knoflook
handje verse platte peterselie
handje verse bieslook
klein scheutje citroensap
peper en zout
Alles
met de hand heel fijn snijden of in een keukenmachine fijn malen.
Meng
door elkaar en breng op smaak met peper en zout Advies: evt. op eigen smaak en gevoel zelf de hoeveelheden aanpassen en toevoegen.
..........
Basisrecept +:
6 zongedroogde tomaatjes
4 blaadjes verse basilicum
2 takjes verse platte peterselie
plm. 1/8 prei
klein scheutje citroensap
(evt. olijf)
peper en zout
(evt. geraspte Parmezaan en/of pijnboompitjes)
Alles met de hand heel fijn snijden of in een keukenmachine fijn malen.
Meng
door elkaar en breng op smaak met peper en zout en evt. geraspte Parmezaan
en/of pijnboompitjes.Advies: evt. op eigen smaak en gevoel zelf de hoeveelheden aanpassen en toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten