zaterdag 23 april 2016

Pasta salade, met kruidenroomkaas en gerookte kip

Ingrediënten: 4 pers.

250 gr. pasta (farfalle leent zich hiervoor het beste)
250 gr. gerookte kip
200 gr. gerookte spekjes
75 gr. veldsla
3 bosuitjes
300 gr. cherrytomaatjes
75 gr. kruidenroomkaas
peper
zout

Bereiding:

Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven.
Bak ondertussen de spekjes gaar en licht knapperig.
Laat uitlekken op een keukenpapier.
Snijd ondertussen de kip in reepjes, de bosui in ringetjes en halveer de cherrytomaatjes.
Ik ontdoe de veldsla altijd van het 'harige steeltje', dus dat kun je nu ook doen als je dat wilt.
Zodra de pasta gekookt is, giet je het af in een vergiet.
Spoel de pasta even af met wat koud water, zodat de ergste hitte verdwijnt.
Doe de pasta weer in de pan en schep de kruidenroomkaas erdoorheen.
Als het goed is smelt de roomkaas.
Roer goed door totdat elk stukje pasta een goed laagje roomkaas heeft.
Houd je van wat extra roomkaas? Doe er gerust wat meer bij.
Doe nu de pasta in een grote kom, en doe alle overige ingrediënten erbij.
Schep goed om.
Maak af met wat versgemalen peper en zout en serveer!

Tip:
Deze salade smaakt heerlijk met een stukje stokbrood. Kun je gelijk de roomkaas opmaken die je overhebt!
Maak de salade een dag van tevoren, dan kunnen de smaken goed intrekken en heb je een koude salade. Ook erg lekker.

Bron: phood.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten