zaterdag 23 april 2016

Varkenshaas, Italiaanse vulling uit de oven

Ingrediƫnten: 4 pers.

1 - 2 geroosterde paprika's (pot), fijngehakt
4 plakjes katenspek, fijngesneden
200 ml. kookroom
1 eetl. olijfolie
2 theel. pesto
2 varkenshaasjes

Bereiding:

Snijd de varkenshaasjes aan de bovenkant over de hele lengte in tot 1 cm van de onderkant.
Bestrijk de varkenshaasjes rondom met olie, strooi er peper en zout over en leg ze in een braadslede.
Duw de inkeping in de varkenshaasjes iets verder open.
Meng de paprika's en bacon met de pesto.
Stop de vulling in de opening van het vlees.
Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Neem het vlees 1 uur voor serveren uit de koelkast.
Verwarm de elektrische oven voor op 200 graden Celsius.
Zet de schaal met varkenshaasjes in de oven en laat het vlees in plm. 25 minuten gaar worden.
Schenk het braadvocht in een pannetje.
Dek de braadslede af met aluminiumfolie en laat het vlees 5-10 minuten rusten.
Schenk de kookroom bij het braadvocht en breng de saus aan de kook.
Proef en breng eventueel op smaak met pesto.
Snijd het vlees in plakken en lepel de saus erover.

Bron: C1000

Geen opmerkingen:

Een reactie posten