![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvlyK65p6Wb0s_kh267SgFa4APOR6IboQvY2nzkTwgK6Ovr_RGvgUnATJwh9BQxSIikP7ILqFB9X1dQayMRjFBzQPQJVutWp14yRdQcVbHlDEEssFBqeknFXwtmr2p8ehaOfv_CeVC69D9/s1600/omelet..jpg)
1
groene paprika
1
rode paprika 3 eetl. olie
200 gr. hamreepjes
200 gr. champignons
1 teentje knoflook
8 eieren
6 eetl. melk of room
peper en zout
1/2 theel. paprikapoeder
2 eetl. gehakte peterselie
Bereiding:
Schil de
paprika's eventueel met de dunschiller.
Halveer ze, verwijder de zaadlijsten en
snijd het vruchtvlees in blokjes.
Bak de blokjes in een ruime koekenpan of
hapjespan 5 minuten in 1 eetlepel olijfolie.
Snijd de ham in smalle reepjes.
Borstel of veeg de champignons schoon en verdeel ze in plakjes.
Pers het
gepelde teentje knoflook boven de paprikablokjes.
Voeg de champignons toe en
roerbak 5 minuten.
Klop de eieren los met de melk of room.
Voeg peper, zout en
paprikapoeder toe.
Roer de hamreepjes door het groentemengsel en voeg 2 eetlepels
olijfolie toe.
Giet de losgeklopte eieren in de pan.
Plaats er een deksel op en
laat de omelet in 5 minuten zachtjes stollen.
Laat de omelet op een warme
schaal glijden en strooi er peterselie over.
Snijd het gerecht in punten en
serveer die warm.
Tips: Maak een vegetarische omelet door de ham te vervangen door miniblokjes kaas. Serveer het gerecht als hoofdgerecht met gebakken krieltjes en een tomatensalade.
Bron: Boodschappen 03-2016
Geen opmerkingen:
Een reactie posten