zondag 24 april 2016

Omelet, champignons-paprika-ham

Ingrediënten: 4 pers. 

1 groene paprika
1 rode paprika
3 eetl. olie
200 gr. hamreepjes
200 gr. champignons
1 teentje knoflook
8 eieren
6 eetl. melk of room
peper en zout
1/2 theel. paprikapoeder
2 eetl. gehakte peterselie

Bereiding:

Schil de paprika's eventueel met de dunschiller.
Halveer ze, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Bak de blokjes in een ruime koekenpan of hapjespan 5 minuten in 1 eetlepel olijfolie.
Snijd de ham in smalle reepjes.
Borstel of veeg de champignons schoon en verdeel ze in plakjes.
Pers het gepelde teentje knoflook boven de paprikablokjes.
Voeg de champignons toe en roerbak 5 minuten.
Klop de eieren los met de melk of room.
Voeg peper, zout en paprikapoeder toe.
Roer de hamreepjes door het groentemengsel en voeg 2 eetlepels olijfolie toe.
Giet de losgeklopte eieren in de pan.
Plaats er een deksel op en laat de omelet in 5 minuten zachtjes stollen.
Laat de omelet op een warme schaal glijden en strooi er peterselie over.
Snijd het gerecht in punten en serveer die warm.

Tips: Maak een vegetarische omelet door de ham te vervangen door miniblokjes kaas. Serveer het gerecht als hoofdgerecht met gebakken krieltjes en een tomatensalade.

Bron: Boodschappen 03-2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten