![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhp5PrU6YMZMBBHlB9aa6BwzX00ZGRgStGHsbf39wjONzBDmj6-Kx1ZX80fyf9q9oXJuSGU2BC4joyaMII1IZH1gLAvJnEb-8DMtzWWkQLXuk4R2UnTMZWcIynE5ggSeeZNGvnBYBZA64a4/s1600/inmaak.....jpg)
2 kilo augurk
6 eetl. inmaakzout
2 theel. rode chillipoeder
600 ml. inmaakazijn
400 gr. suiker
2 bollen knoflook ( we bedoelen geen teentjes maar bollen )
evt. inmaakkruiden
8 eetl.olie
Bereiding:
Snij de
augurk in repen, doe in een schaal en bestrooi met zout en zet koel weg met een deksel
erop 24 - 36 uur in de koelkast.
De augurken afspoelen onder stromend water en uit laten lekken en droog wrijven met een doek.
In een schone pot de chilli, teentjes knoflook en evt. inmaakkruiden en de droge augurken
erbij doen.
Kook de suiker met de azijn en 400 ml. water tot de suiker is opgelost.
Schenk de azijn over de augurken tot ze helemaal bedekt zijn en de olie erover gieten.
Sluit de potten goed en laat ze omgekeerd afkoelen
Kook de suiker met de azijn en 400 ml. water tot de suiker is opgelost.
Schenk de azijn over de augurken tot ze helemaal bedekt zijn en de olie erover gieten.
Sluit de potten goed en laat ze omgekeerd afkoelen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten