donderdag 21 april 2016

Fricandeau, gevuld met katenspek en champignons

Ingrediƫnten: 4 pers.

60 gr. zachte roomboter
250 gr. kastanjechampignons, in plakjes
1 teen geperst knoflook
2 eetl. fijngehakte italiaanse kruiden
500 - 600 gr. varkensfricandeau
75 gr. katenspek
200 ml. vleesfond
rolladetouw, paktouw of katoenen breigaren

Bereiding:

Verhit 20 gr. boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur al omscheppend bruin.
Bak de knoflook, de Italiaanse kruiden en zout en peper de laatste minuut mee.
Snijd de fricandeau op de helft van de hoogte langs een lange zijkant in tot op 2 cm van de andere zijkant.
Klap het vlees open, bestrijk het met de resterende boter en leg de plakjes spek erop.
Verdeel de helft van de gebakken paddenstoelen over een helft van het vlees.
Klap de fricandeau dicht en bind het met de vulling ertussen elke 2 centimeter vast met rolladetouw.
Laat de resterende boter in een braadpan lichtbruin worden en bak de fricandeau rondom bruin.
Braad het vlees afgedekt in ca 30 minuten op laag vuur gaar.
Laat het vlees op een plank onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
Schenk de fond en eventueel cognac bij het braadvocht en kook op hoog vuur bruisend in tot een lekkere jus.
Roer de rest van de champignons erdoor.
Serveer het vlees in plakken met de jus.

Bron: C1000

Geen opmerkingen:

Een reactie posten