1 kilo
courgette
1 á 1 1/2
eetl. inmaakzout2 uien
1 1/2 liter azijn
250 gr. witte suiker
3 theel. mosterdzaad
2 theel. kurkuma (koenjit)
4 theel. gedroogde dille of verse dille
2 paprika
Bereiding:
Courgettes
wassen en in blokjes snijden, doe de courgettes in een schaal en bestrooi met
zout en laat 1 nacht in de koelkast staan met een deksel erop.
Het zout
van de courgettes goed afspoelen met koud water en goed laten uitlekken.Azijn, suiker, mosterdzaad, kurkuma, uien, dille, paprika in een pan aan de kook brengen, courgettes erbij doen en 15 minuten met deksel op de pan en zonder warmtebron laten staan.
Opnieuw aan de kook brengen en 3 minuten doorkoken.
In de potten doen en er dan zoveel kookvocht opgieten tot ½ cm onder de rand van de
pot.
Deksel erop draaien en evt. pasteuriseren.
Laten afkoelen en minstens 1 week laten staan voor je gaat eten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten