woensdag 12 april 2017

Pas­tei­tjes met ki­pra­gout

Ingrediënten: 8 stuks

1 ui
1 winterpeen
3 stengels bleekselderij
40 g bladselderij
1 1/2  kg kippenbout
1 1/2  liter kraanwater
2 laurierblaadjes
1 el zout
140 gr. boter
140 gr. bloem
8 pasteibakjes

Bereiding:

Snijd de ui, winterpeen en bleekselderij in grove stukken en snijd de stelen en blaadjes van de bladselderij (apart van elkaar) fijn. 
Doe de kippenbouten met het water in een ruime pan. 
Voeg de ui, wortel, bleekselderij, laurier, bladselderijstelen en het zout toe. 
Breng aan de kook en laat zonder deksel 1 uur zachtjes koken. 
Haal de kip uit de bouillon en laat afkoelen. 
Schenk de hete bouillon door een zeef en vang op. 
Laat in 30 min. afkoelen. 
Haal ondertussen met een vork het vlees van de kippenbouten. 
Het vel wordt niet gebruikt.
Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem en voeg al roerend de bloem toe. 
Bak 2 min. op laag vuur (roux). 
Voeg al roerend en beetje bij beetje 1 liter bouillon toe, tot de ragout de gewenste dikte heeft en mooi glad is. 
Voeg het kippenvlees en 2/3 van de bladselderij toe. 
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid ondertussen de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
Verdeel 2/3 van de ragout over de pasteibakjes en garneer met de rest van de bladselderij. Serveer de rest van de ragout erbij of vries in voor later.

Tip:Je kunt de ragout 2 dagen van tevoren bereiden. 
Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Bron: Allerhande 12-2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten