zaterdag 12 november 2016

Hachee

Ingredienten: 4 pers.

400 gr. runderlappen
8 dl. (rundvlees) bouillon
1/2 dl. azijn
1 ui
40 gr. (room)boter
1  theel. maïzena
2 blaadjes laurier

4 kruidnagels
peper en zout
1 schepje suiker


Bereiding:


Snijd het vlees in blokjes en wrijf de blokjes in met peper en zout.
Vervolgens snijd je de ui.
Zorgt dat er 8 deciliter warme bouillon klaar staat.
Het vlees braad je in een braadpan kort in wat (room)boter aan, samen met de ui. Vervolgens voeg je de laurier, kruidnagels, schepje suiker, azijn en de bouillon toe en brengt dit aan de kook.
Het geheel laat je 2,5 uur op een laag vuur én met het deksel op de pan zachtjes gaar pruttelen.
Na 2,5 uur pruttelen is de hachee gaar.
Je kunt nu de saus binden (hiervoor hoef je het vlees niet uit de pan te halen) door in een klein kopje de maïzena met een klein scheutje water aan te lengen en dit prutje door de saus te roeren. Goed blijven roeren tot de saus gebonden is.
Evt. de hachee nog verder op smaak brengen met zout, peper.
Lekker met puree of rijst en rodekool.

Hou je van pittig dan kun je evt. teentjes koflook, sambal oelek, ketjap toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten