zaterdag 8 oktober 2016

Saucijzenbroodjes (mini)

Dit is een heerlijk hapje en heel gemakkelijk te maken.
En je kunt het lekker op smaak maken met wat je zelf lekker vindt.
Alhoewel diverse kruiden kunnen worden gebruikt, komt de karakteristieke smaak van nootmuskaat.
Pittig, Italiaans of gewoon lekker normaal, probeer het gewoon uit!
Als je er hapjes van maakt kun je ook verschillende soorten maken.
Voor de liefhebbers van pittig maak je saucijzenbroodjes met sambal, voor de rest bijv. met mosterd.

Ingrediënten: 10 stuks

300 gr. half-om-halfgehakt
1 eetl. sambal oelek
0.5 theel. nootmuskaat
2  eieren
2 eetl. paneermeel
zout, peper
10 blaadjes bladerdeeg

Bereiding:

Meng het gehakt met de sambal en rasp er de nootmuskaat in.
Meng het gehakt met 1 ei en de paneermeel.
Breng op smaak met zout en peper.
Rol kleine worstjes van het gehakt en leg koel weg.
Laat de bladerdeegvellen ontdooien en besmeer met het andere, losgeklopte ei.

Leg het worstje er op en vouw het deeg dubbel.
Druk goed aan.
Laat de saucijzenbroodjes circa 10 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 ºC.

Bestrijk de bovenkant met het ei en bak af in de oven gedurende 15 minuten.

Tips voor kruiden:
mosterd en nootmuskaat
sambal (voor pittige saucijzenbroodjes)
ketjap manis en chilisaus
ketjap manis en knoflook
italiaanse kruiden
paprikapoeder, peterselie (gedroogd), chilipoeder en tabasco

Geen opmerkingen:

Een reactie posten