zondag 20 november 2016

Uiensoep met kaascrostini

Ingrediënten:  4 pers.

5 rode uien (500 gr)
10 gr. peterselie (bosje)
1 stokbrood
75 ml. rode wijn (250 ml)
1 pot runderbouillon (340 ml)
75 g. geraspte kaas (175 gr)
2 eetl. olijfolie
1 eetl. roomboter
1 eetl. ketjap
water
zout
peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwijder de schil en snijd de rode uien in ringen, hak de peterselie fijn en snijd 8 sneetjes van het stokbrood af.
Verhit de olijfolie en de roomboter samen in een soeppan en bak de uien onder voortdurend roeren op hoog vuur in 5 minuten lichtbruin.
Blus de uien af met de ketjap en de rode wijn en laat ze 2 minuten op hoog vuur sudderen.
Voeg de bouillon en de hoeveelheid water, volgens de aanwijzing op de pot, toe aan het uienmengsel en breng dit aan de kook.
Laat de soep 15 minuten op laag vuur pruttelen en breng op smaak met zout en peper.
Beleg in de tussentijd de sneetjes stokbrood met de geraspte kaas, de peterselie en een snuf peper.
Leg de belegde sneetjes stokbrood in een ovenschaal of op een bakplaat en schuif circa 4 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is.
Schep de soep in diepe borden of kommen en serveer de kaascroutons erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten