zondag 20 november 2016

Kool-shoarma schotel, Oosters

Ingrediënten:  4 pers.

1 kg. kruimige aardappel (geschild)
2 eetl. olie
500 gr. shoarmavlees
2 uien (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 rode peper (zonder zaadjes, in dunne reepjes)
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 5 cm)
300 gr. witte kool (fijngesneden)
1 pakje nasikruiden
150 gr. belegen kaas (geraspt)
125 ml. crème fraîche
1 zak kroepoek

Bereiding:

Kook de aardappels gaar in weinig water (half onder) met een snufje zout.
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Verhit de olie in de wok en bak hierin het vlees 2-3 minuten.
Voeg de uien, knoflook, peper en gember toe en bak nog circa 2 minuten.
Schep de witte kool erdoor en bak een paar minuten mee tot de kool iets slinkt.
Schenk 100 ml warm water in de pan en voeg de zakjes groente- en kruidenmix toe. Breng alles aan de kook en schep goed om.
Verdeel het mengsel over de bodem van de ovenschaal.
Laat 5 minuten afkoelen.
Stamp de aardappels fijn en roer de helft van de kaas en de crème fraîche erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de puree over de groenten en bestrooi met de rest van de kaas.
Verkruimel 50 gram van de kroepoek in kleine stukjes over de laag puree en druk iets aan.
Gaar de ovenschotel 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
Serveer met de rest van de kroepoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten