donderdag 6 oktober 2016

Aardappelen

Aardappelen bewaren doe je het beste in een krat, mand of een juten of papieren zak en op een droge, donkere en koele plaats.
Liever niet in de koelkast, omdat door de kou de zetmeel wordt omgezet in suikers.
De meest ideale temperatuur om te bewaren is tussen de 4 en 10 graden.

Uitlopers of spruiten ontstaan doordat de aardappel te lang en/of te warm is bewaard.
Wanneer je een paar appelen tussen je aardappelen bewaart, stel je het uitlopen uit.
Je kunt de aardappelen met uitlopers nog wel eten, maar snijd de plekken ruim weg.

Aardappelen krijgen hun groene kleur wanneer ze te lang in het licht liggen.
In alle aardappelen zit een stofje ‘solanine’ wat giftig is.
Solanine behoort tot de alkaloiden en licht bevordert de groei van alkaloïden.
De meningen over het wel of niet eten van groene aardappelen verschillen, niet eten of deze heel ruim te schillen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten