![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4YykyJzQqY_ouvAtZrSwBeHp3oYBk_nynQofKHo5mEtMFvNN_z2-FdH2TTx3kbdMRrzLZ0G_TZ92RbED9v-OGjjb0F4wxY87cdd1C4E3F5Z2CY8e6bgu_Sbo5_5Rq3dqKCaUZqb4eyMEy/s1600/aardappelen.jpg)
Liever niet in de koelkast, omdat door de kou de zetmeel wordt omgezet in suikers.
De meest ideale temperatuur om te bewaren is tussen de 4 en 10 graden.
Uitlopers of spruiten ontstaan doordat de aardappel te
lang en/of te warm is bewaard.
Wanneer je een paar appelen tussen je aardappelen
bewaart, stel je het uitlopen uit. Je kunt de aardappelen met uitlopers nog wel eten, maar snijd de plekken ruim weg.
Aardappelen krijgen hun groene kleur wanneer ze te
lang in het licht liggen.
In alle aardappelen zit een stofje ‘solanine’ wat
giftig is. Solanine behoort tot de alkaloiden en licht bevordert de groei van alkaloïden.
De meningen over het wel of niet eten van groene aardappelen verschillen, niet eten of deze heel ruim te schillen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten