vrijdag 30 september 2016

Frittata, champignons-paprika-ui-kip

Een frittata is een gerecht uit Italië en het gerecht is eigenlijk uit armoede ontstaan.
Het wordt namelijk gemaakt van alle groenten en pasta's die over zijn van de dag ervoor, een ideale manier allerlei kliekjes op te ruimen.
Frittata een gemakkelijk gerecht met eieren, fantastisch als ontbijt, brunch, lunch, diner bijgerecht, hapje (kleine blokjes/puntjes snijden) of meenemen voor bij een picknick.
Een frittata kan echter van diverse ingrediënten worden bereid er zijn veel variaties mogelijk! Je kan eindeloos fantaseren en combineren. Makkelijk, snel, simpel en nog lekker ook!

Ingrediënten: 4 pers.

1 rode of groene of gele paprika
1 middelgrote ui
½ bakje champignons
gerookte kip of een restant kipfilet
peper, zout
gedroogde of verse tijm of rozemarijn 4 middelgrote eieren
klein scheutje melk
5 gr. boter

Bereiding: 

Was de paprika, schil de ui en borstel de champignons. 
Snij de paprika, de ui en de champignons. 
Verwarm de koekepan (sysas) voor op laagste gasstand.
Smelt de boter in de pan en voeg de gesneden paprika, ui en champignons toe. 
Laat dit even goed bakken.
Hou je van knapperige groentes, dan niet te lang, maar hou je van goed doorbakken, dan wel even de groenten de tijd gunnen om te garen.
Breek ondertussen de eieren in een aparte kom en voeg een scheutje melk toe.
Kluts de vier eieren goed door elkaar.
Verdeel de groente goed over de bodem van de pan.
Alle groentes moeten bedekt zijn met ei.
Doe de deksel op de pan en laat in ongeveer 10 minuten de fritatta gaar worden op een laag vuur
Een heerlijke luchtige frittata is het resultaat.

Tip: Als je groenten aan een frittata wil toevoegen, moeten deze in dezelfde tijd gaar zijn als de eieren, plm. 10 minuten, zo niet dan eerst de ingrediënten blancheren, koken, bakken, enz. 

Frittata kan warm of koud gegeten worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten