300 gram vis b.v. kabeljauw, schelvis, pangasius
viskruiden of cajunkruiden
100 gr. bloem
50 gr. maizena
bruisend bronwater(Spa rood)
citroensap
1/4 theel.suiker
zout
1/2 theel.bakpoeder
Bereiding:
Verwarm de frituurpan op 180 graden.
Dep de vis droog en snij of knip stukken van de vis ter grootte van zo'n 5 cm.
Bestrooi ze lichtjes met de cajunkruiden of viskruiden en bedruppel ze met wat citroen of limoensap (dat maakt het visvlees steviger)
Beslag maken: meng de maïzena, bloem, suiker (dit geeft een mooie bruine kleur en een volle smaak,niet teveel suiker want dan verbrandt het beslag snel), zout, en ook wat cajunkruiden of viskruiden.
Roer er vervolgens zoveel bronwater doorheen dat er een dik beslagje ontstaat. Roer het bakpoeder erdoor en laat het beslag een half uurtje rijzen.
Haal nu de stukken vis door het beslag heen en schep deze nu langzaam in de frituurpan.
Als de vis aan beide zijden een mooi kleurtje heeft is de kibbeling klaar!
Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en bestrooien met wat viskruiden.
Tip: Hoe kouder het beslag, hoe beter het bakt!
Lekker met kibbelingkruiden en ravigottesaus
Geen opmerkingen:
Een reactie posten