Van sommige dingen wil je gewoon een kleine portie achter de hand
hebben.
Een
ijsblokjesvorm is ideaal voor kleine porties invriezen van:
Bouillon, voor als je snel wat smaak wil toevoegen aan een
saus.
Wijn, restje overgebleven kun
je later gebruiken in bouillon,
jus en saus.
Citroensap, de meeste recepten slechts een klein scheutje citroensap nodig hebben.
Kruiden, was en hak de kruiden fijn, verdeel ze over de bakjes, giet er
olijfolie over en laat ze invriezen, gebruik in sauzen en stoofpotten.
Pesto,
toevoegen aan saus of een pestosaus.
Gember, Schil de gember en rasp, verdeel over de vakjes, zo heb je altijd gember bij de hand, en meteen klaar voor gebruik.
Gember, Schil de gember en rasp, verdeel over de vakjes, zo heb je altijd gember bij de hand, en meteen klaar voor gebruik.
Restjes, o.a. tomatenpuree, saus, jus, ….
Geen opmerkingen:
Een reactie posten