![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEime6r_ZZA-m4paG1fn3nh6Tf4oupRo3GSkjxeHx1NUZ_3bcEOfFWi0PK6_cBYvzmsOQSGuyzq8VlFdhFe2BewRrAUBxj8PudeLZQ8fCqqUBcTXOq8LsQIefwVKUeAAvEpt-lPqTBz4FhAr/s1600/snack.......jpg)
Ingredienten:
65 gr witte bloem
1 tl. mosterd
1 tl. kerriepoeder
1 tl. gedroogde peterselie
1/2 tl. witte pepper
Zout, naar smaak
30 gr. ongezouten roomboter (zeeuws meisje)
250 ml. groentebouillon
4 eieren, gekookt en gepeld
100 gr. bloem, om te paneren
4 eieren, geklutst
100 gr paneermeel
Bereiding:
Smelt je boter in de pan maar laat het niet aanbranden.
Zeef je bloem en meng je kerriepoeder en peterselie erbij.
Gooi je bloem bij je boter en zorg dat je je bloem mengsel gaar roert in de pan.
Dit duurt ongeveer 2 minuutjes.
Zorg dat je roux naar koekjes ruikt.
Pleur je groentebouillon er beetje bij beetje bij tot dat er een dik papje ontstaat.
Roer goed met een garde zodat er geen klontjes ontstaan.
Breng goed op smaak met peper en zout. GOED PROEVEN!
Gooi al je ragout op een plate schaal en dek goed af met folie, folie op de ragout drukken voor afdekken.
Laat je ragout helemaal afkoelen in de koelkast (1 nachtje) of 2 uur in de vriezer. Hiermee zorg je ervoor dat je je ragout straks mooi om je ei heen kan vouwen.
Kook wat eieren af in 6 minuutjes, laat ze afkoelen en pel ze dan, dep ze daarna droog met wat keuken papier.
Verdeel je ragout in 4 stukken van ongeveer 80 a 90 gram.
Pleur wat bloem over je klauwen heen en druk je ragout plat.
Pak nu een ei en vouw je ragout helemaal op je ei heen en vorm een mooie bal.
Rol ze door wat bloem heen en laat ze even een half uur tot uur opstijven in de vriezer.
Haal je eierballen uit de vriezer en zorg dat er een paneer station klaar staat. 1 bak met bloem, 1 bak met 4 geklutste eieren en 1 bak met paneermeel.
Rol je eierbal eerst door de bloem, dan goed door de ei en dan door je paneermeel. KLAAR OM TE FRITUREN!
Zet een frituurpan op en laat hem op crematie standje 170 warm worden.
Gooi je ballen erin en laat ze 5 a 6 minuten mooi goudbruin frituren.
evt. wat mosterd bij de eierbal en eet smakelijk.
65 gr witte bloem
1 tl. mosterd
1 tl. kerriepoeder
1 tl. gedroogde peterselie
1/2 tl. witte pepper
Zout, naar smaak
30 gr. ongezouten roomboter (zeeuws meisje)
250 ml. groentebouillon
4 eieren, gekookt en gepeld
100 gr. bloem, om te paneren
4 eieren, geklutst
100 gr paneermeel
Bereiding:
Smelt je boter in de pan maar laat het niet aanbranden.
Zeef je bloem en meng je kerriepoeder en peterselie erbij.
Gooi je bloem bij je boter en zorg dat je je bloem mengsel gaar roert in de pan.
Dit duurt ongeveer 2 minuutjes.
Zorg dat je roux naar koekjes ruikt.
Pleur je groentebouillon er beetje bij beetje bij tot dat er een dik papje ontstaat.
Roer goed met een garde zodat er geen klontjes ontstaan.
Breng goed op smaak met peper en zout. GOED PROEVEN!
Gooi al je ragout op een plate schaal en dek goed af met folie, folie op de ragout drukken voor afdekken.
Laat je ragout helemaal afkoelen in de koelkast (1 nachtje) of 2 uur in de vriezer. Hiermee zorg je ervoor dat je je ragout straks mooi om je ei heen kan vouwen.
Kook wat eieren af in 6 minuutjes, laat ze afkoelen en pel ze dan, dep ze daarna droog met wat keuken papier.
Verdeel je ragout in 4 stukken van ongeveer 80 a 90 gram.
Pleur wat bloem over je klauwen heen en druk je ragout plat.
Pak nu een ei en vouw je ragout helemaal op je ei heen en vorm een mooie bal.
Rol ze door wat bloem heen en laat ze even een half uur tot uur opstijven in de vriezer.
Haal je eierballen uit de vriezer en zorg dat er een paneer station klaar staat. 1 bak met bloem, 1 bak met 4 geklutste eieren en 1 bak met paneermeel.
Rol je eierbal eerst door de bloem, dan goed door de ei en dan door je paneermeel. KLAAR OM TE FRITUREN!
Zet een frituurpan op en laat hem op crematie standje 170 warm worden.
Gooi je ballen erin en laat ze 5 a 6 minuten mooi goudbruin frituren.
evt. wat mosterd bij de eierbal en eet smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten