3 ui / sjalotjes voor mini
berehap
500 gr. gehakt half om half1 ei
zout
peper
kerriepoeder
1 mespunt kardemom
2 eetl. mosterd / of curry ketchup
2 eetl. paneermeel
75 gr. boter
4 eetl. bloem
2 grote uien
Bereiding:
Sjalotjes pellen en heel fijn
snipperen.
Verhit 25 gram boter in een
koekenpan en fruit de sjalot 6 minuten. Laat afkoelen.
Gehakt in kom doen.
Voeg paneermeel, ei, kardemom, mosterd, sjalot, kerriepoeder, zout en peper aan gehakt toe.
Alles goed door elkaar mengen en gehakt even door kneden.
Gehakt in vier porties verdelen en porties met vochtige handen tot gladde ballen vormen.
Strooi de bloem op een bord en rol de gehaktballen er snel door.
Verhit de rest van de boter in een braadpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur rondom bruin.
Zet het vuur laag.
Leg voor krokante gehaktballen de deksel schuin op de pan.
Draai de gehaktballen zo nu en dan en bedruip ze met boter.
Voeg voor zachte gehaktballen een scheut water toe en doe de deksel op de pan.
Bak de gehaktballen in ca. 30 minuten gaar.
Laat de gehaktballen afkoelen.
Snij de gehaktballen in 4 even grote plakken.
Snij de ui in dikke ringen. Rijg nu de gehaktbal en ui aan een saté prikker.
Frituur de berehap ca. 3 minuten tot deze bruin is.
Tip:
ook leuk met mini berehapjes (kleine gehaktballetjes en sjalotjes)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten