* Soep: bieslook, citroenmelisse, kervel, koriander, laurier, lavas, munt,
peterselie, postelein, tijm, venkel
* Salades: basilicum, bieslook, bonenkruid, citroenmelisse, dille, dragon,
koriander, lavas marjolein, oregano, peterselie, postelein, rozemarijn, rucola,
venkel
* Aardappelen: bieslook, citroenmelisse, lavas, marjolein, oregano, peterselie,
rozemarijn, tijm, venkel
* Groenten: basilicum, bonenkruid, dille, dragon, koriander, lavas, oregano,
peterselie, postelein, rozemarijn, salie, tijm, venkel
* Tomaten en tomatensaus: basilicum, bonenkruid, dille, marjolein, oregano,
peterselie, rucola
* Pittige saus: basilicum, bieslook, dragon, kervel, laurier, lavas,
mierikswortel, oregano, peterselie, rozemarijn, tijm, venkel
* Kaas- of melksaus: basilicum, bieslook, kervel, venkel
* Peulvruchten: bieslook, bonenkruid, lavas, marjolein, peterselie, rozemarijn,
tijm
* Rundvlees: basilicum, bieslook, citroenmelisse, laurier, lavas, oregano,
peterselie, postelein, rucola, rozemarijn, salie, tijm
* Kalfsvlees: basilicum, bieslook, citroenmelisse, dragon, kervel, marjolein,
oregano, peterselie, postelein, salie, tijm
* Lamsvlees: basilicum, bonenkruid, citroenmelisse, lavas, marjolein, oregano,
peterselie, rozemarijn, tijm
* Gevogelte: basilicum, citroenmelisse, lavas, marjolein, oregano, peterselie,
rozemarijn, tijm
* Vis: basilicum, bieslook, bonenkruid, citroenmelisse, dille, dragon, kervel,
koriander, lavas, marjolein, venkel
* Eigerechten, omelet: basilicum, bieslook, bonenkruid, kervel, rucola, tijm,
venkel
* Nagerechten: anijs, munt
* Verse kaas: basilicum, bieslook, kervel, rucola
* Gebak: anijs, salie
Dit zijn slechts enkele suggesties. Smaak is persoonlijk. Je kan best zelf wat
experimenteren, mengen en variƫren. Al snel zal je die combinaties vinden die
jij en je disgenoten het lekkerst vinden.
Bron: Nutrinews nr 4 (December 2004)
Auteur: ir. H. De Geeter
Geen opmerkingen:
Een reactie posten