woensdag 25 mei 2016

Welk kruid past bij welk gerecht ?

* Soep: bieslook, citroenmelisse, kervel, koriander, laurier, lavas, munt, peterselie, postelein, tijm, venkel

* Salades: basilicum, bieslook, bonenkruid, citroenmelisse, dille, dragon, koriander, lavas marjolein, oregano, peterselie, postelein, rozemarijn, rucola, venkel

* Aardappelen: bieslook, citroenmelisse, lavas, marjolein, oregano, peterselie, rozemarijn, tijm, venkel

* Groenten: basilicum, bonenkruid, dille, dragon, koriander, lavas, oregano, peterselie, postelein, rozemarijn, salie, tijm, venkel

* Tomaten en tomatensaus: basilicum, bonenkruid, dille, marjolein, oregano, peterselie, rucola

* Pittige saus: basilicum, bieslook, dragon, kervel, laurier, lavas, mierikswortel, oregano, peterselie, rozemarijn, tijm, venkel

* Kaas- of melksaus: basilicum, bieslook, kervel, venkel

* Peulvruchten: bieslook, bonenkruid, lavas, marjolein, peterselie, rozemarijn, tijm

* Rundvlees: basilicum, bieslook, citroenmelisse, laurier, lavas, oregano, peterselie, postelein, rucola, rozemarijn, salie, tijm

* Kalfsvlees: basilicum, bieslook, citroenmelisse, dragon, kervel, marjolein, oregano, peterselie, postelein, salie, tijm

* Lamsvlees: basilicum, bonenkruid, citroenmelisse, lavas, marjolein, oregano, peterselie, rozemarijn, tijm

* Gevogelte: basilicum, citroenmelisse, lavas, marjolein, oregano, peterselie, rozemarijn, tijm

* Vis: basilicum, bieslook, bonenkruid, citroenmelisse, dille, dragon, kervel, koriander, lavas, marjolein, venkel

* Eigerechten, omelet: basilicum, bieslook, bonenkruid, kervel, rucola, tijm, venkel
* Nagerechten: anijs, munt


* Verse kaas: basilicum, bieslook, kervel, rucola

* Gebak: anijs, salie

Dit zijn slechts enkele suggesties. Smaak is persoonlijk. Je kan best zelf wat experimenteren, mengen en variƫren. Al snel zal je die combinaties vinden die jij en je disgenoten het lekkerst vinden.


Bron: Nutrinews nr 4 (December 2004)
Auteur: ir. H. De Geeter


Geen opmerkingen:

Een reactie posten