![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfAU_c_9EdRX1BD1b4eq6Zlvv-ftdyS6mhH4pBdjfeJaDmmVDc3SnnthHTfsPyBtDynXD8IlP4Vfs0fteD3hyphenhyphen4q_B2sDcFEGue_6w8Fiqxt3G0M-jq3hRSNZnwURqoFS5X2YVqCgzt79K8/s1600/inmaak....jpg)
100
ml. vers sinaasappelsap
1
cm. heel fijn geraspte verse gember250 gr. geraspte wortelen
1 eetl. citroensap
100 ml. water
snufje zout
190 gr. geleisuiker
Bereiding:
Doe
de geraspte wortelen met het water en een snufje zout in een pan en breng aan
de kook.
Laat
plm. 20 minuten zachtjes pruttelen tot de wortelen geheel gaar zijn. Let op dat niet al het water verdampt.
Pureer de wortelen met de staafmixer.
Voeg het sinaasappelsap, citroensap, gember en suiker toe, roer goed.
Breng het langzaam al roerend aan de kook en laten borrelend (oppassen voor spetteren).
Mocht het gelei niet genoeg gegeleerd zijn, voeg dan nog wat extra geleisuiker toe en door laten koken en roeren.
De jam in schoongemaakte potten schenken, direct sluiten en op hun kop zetten, zo kunnen de potten vacuüm trekken.
Laat de potten zo staan tot ze afgekoeld zijn.
Mocht je een soort ‘plop’ of ‘klik’ horen, dat is het teken dat de pot vacuüm is .
Als de potten afgekoeld zijn zet je ze rechtop en controleer de deksels .
Als je er licht op drukt mogen ze niet ingedrukt kunnen worden, ze moeten als het ware een beetje naar binnen getrokken zijn.
Bron: Ona Pona,s keukenavonturen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten