maaltijdsoep
Ingrediƫnten: 4 - 6 pers.
500
gr. runderpoulet in blokken van 2x2 cm 150 gr. rookspek in blokjes
3 uien
3 tenen knoflook
1 eetl. bruine suiker
7 eetl. paprikapoeder
1 flinke tak tijm
1 eetl. marjolein
1/2 eetl. sambal of enkele rode pepers in ragfijne reepjes
1 eetl. mosterd
1 stukje foelie
5 kruidnagels
1 groot laurierblad
2 blikjes tomatenpuree
1 pakje gezeefde tomaten
1 scheut balsamicoazijn
1 scheut sojasaus
peper uit de molen
5 bouillontabletten
100 gr. bloem
2 dl. water
3 of 4 flinke aardappelen,+/- 500-600 gram
2 paprika's, kleur naar keuze
evt. scheut room.
Bereiding:
Bak het spek uit, maar niet heel bruin laten worden.
Dan de ui erbij.
Het rundvlees erbij doen, en 15 minuten laten stoven.
Doe de knoflook erbij en alle droge kruiden: paprikapoeder, marjolein, tijm, foelie, kruidnagels, laurierblad en peper.
Doe dan de suiker erbij, mosterd, tomatenpuree en gezeefde tomaten, balsamicoazijn, sojasaus en bouillontabletten.
Doe er 1 1/2 liter water bij zodat alles onderstaat.
Laat dit 3 uur pruttelen op een zacht vuur, vul eventueel af en toe wat water bij, en roer af en toe om. (snelkookpan 45 minuten)
Draai het vuur dan uit, en laat met deksel een nacht trekken.
Doe 200 ml. koud water in een kom en klop de bloem daarin tot de klontjes zijn verdwenen.
Schil de aardappelen in blokjes, en de paprika's in reepjes.
Doe de groenten in de pan en breng de soep weer aan de kook, laat 30 minuten gaarkoken.
Bind de soep met de bloempap, laat nog even doorkoken om de bloemsmaak eraf te krijgen.
Roer er eventueel nog een scheut room bij, of geef deze erbij aan tafel.
Lekker
met stokbrood. Dan de ui erbij.
Het rundvlees erbij doen, en 15 minuten laten stoven.
Doe de knoflook erbij en alle droge kruiden: paprikapoeder, marjolein, tijm, foelie, kruidnagels, laurierblad en peper.
Doe dan de suiker erbij, mosterd, tomatenpuree en gezeefde tomaten, balsamicoazijn, sojasaus en bouillontabletten.
Doe er 1 1/2 liter water bij zodat alles onderstaat.
Laat dit 3 uur pruttelen op een zacht vuur, vul eventueel af en toe wat water bij, en roer af en toe om. (snelkookpan 45 minuten)
Draai het vuur dan uit, en laat met deksel een nacht trekken.
Doe 200 ml. koud water in een kom en klop de bloem daarin tot de klontjes zijn verdwenen.
Schil de aardappelen in blokjes, en de paprika's in reepjes.
Doe de groenten in de pan en breng de soep weer aan de kook, laat 30 minuten gaarkoken.
Bind de soep met de bloempap, laat nog even doorkoken om de bloemsmaak eraf te krijgen.
Roer er eventueel nog een scheut room bij, of geef deze erbij aan tafel.
Bron: kookjij.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten