1
rol pizzadeeg
150
gr. gerookte zalm in mooie plakjes1 bosje dille, fijngesneden
60 gr. zachte geitenkaas
30 gr. kappertjes, uitgelekt
6 hardgekookte eieren, gepeld
losgeklopt ei, om te bestrijken
1 theel. venkelzaad
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg met het bakpapier uit en leg de korte kant naar je toe.
Verdeel de plakjes zalm er dwars over.
Laat ± 1 cm ruimte over aan de buitenkanten.
Maal er wat peper over en verdeel de dille, geitenkaas en kappertjes over de lengte in een strook van 10 cm in het midden.
Leg de eieren erop en sla de plakjes zalm eroverheen.
Snijd met een scherp mes het deeg aan de zijkanten elke 2 cm in tot ½ cm van de vulling.
Vlecht nu de reepjes om en om kruislings over de vulling.
Knijp de uiteinden dicht.
Bestrijk met het ei en bestrooi met zeezout en het venkelzaad.
Leg het brood met het bakpapier op een bakplaat en bak het in het midden van de oven in 30-35 min. gaar.
Laat afkoelen en snijd in plakken.
Bron: https://deliciousmagazine.nl
22-03-2016
Geen opmerkingen:
Een reactie posten