Het kenmerk van groninger mosterd is dat de mosterd zaadjes niet of slechts grof gemalen zijn.
De mosterd krijgt zo een volle en krachtige smaak
Ingrediƫnten: 4 pers.
plm. 125
gr. spekjes
1 ui
gesnipperdca. 40 gr. boter
2 eidooiers
1 theel. kerriepoeder
1 knoflookteen geperst
2 eetl. bloem
4 eetl. (slag) room (culinair)
800 ml. kippenbouillon
ca. 2 eetl. groninger mosterd
preitje, bieslook voor de garnering
Bereiding:
Fruit de ui in de boter goudgeel.
Roer er de kerriepoeder, knoflook en de bloem door.
Schenk, onder voordurend roeren, langzaam de bouillon erbij.
Blijf roeren tot de soep lichtgebonden is en laat ca. 5 minuten zachtjes koken.
Zeef de soep.
Breng de soep opnieuw aan de kook en roer de mosterd erdoor.
Klop de eidooiers en de slagroom los in een kommetje.
Roer er 4 eetl. hete soep door.
Schenk dit mengsel bij de soep.
Roer alles goed door en neem direct erna de pan van het vuur.
Serveer in een kom en garneer met fijne prei en bieslook.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten