Een frisse maaltijdsalade. Lekker
voor thuis of op de camping.
Ingrediënten: 4 pers.
300 gr. witte rijst
600 gr. gebroken sperziebonen (diepvries)
100 gr. kappertjes
320 gr. tonijnstukken in zonnebloemolie
4 eetl mayonaise
15 gr. verse dille
2 sjalotten
120 gr. semi-zongedroogde tomaten
20 gr. pijnboompitten
Bereiding:
Kook de rijst in een ruime pan
water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de laatste 5 min. de sperziebonen mee.
Giet af en laat 5 min. afkoelen op een schaal.
Laat ondertussen de kappertjes
uitlekken, maar vang het vocht op.
Doe de helft van de kappertjes
met het vocht, de helft van de tonijn inclusief de olie, mayonaise en de helft
van de dille in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een bijna gladde
saus.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snipper de sjalotten en snijd de
tomaatjes fijn.
Laat de rest van de tonijn uitlekken.
Snijd de rest van de dille grof.
Meng 1/3 van de tonijnsaus, de tonijn, sjalot, tomaatjes en de rest van de kappertjes door de rijst.
Verdeel de rest van de saus erover en bestrooi met de overgebleven dille en de pijnboompitten.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Tio: Je kunt de tonijnsaus 1 dag van tevoren maken.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
600 gr. gebroken sperziebonen (diepvries)
100 gr. kappertjes
320 gr. tonijnstukken in zonnebloemolie
4 eetl mayonaise
15 gr. verse dille
2 sjalotten
120 gr. semi-zongedroogde tomaten
20 gr. pijnboompitten
Kook de laatste 5 min. de sperziebonen mee.
Giet af en laat 5 min. afkoelen op een schaal.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat de rest van de tonijn uitlekken.
Snijd de rest van de dille grof.
Meng 1/3 van de tonijnsaus, de tonijn, sjalot, tomaatjes en de rest van de kappertjes door de rijst.
Verdeel de rest van de saus erover en bestrooi met de overgebleven dille en de pijnboompitten.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten