Ingrediënten: 4-6 pers.
3 uien
6 teentje knoflook
300 gr. wortel
2 stengels bllekselderij
Bakolie
500 gr. gehakt
zout
zwarte peper
1 eetl. tomatenpuree
2 blikken tomatenblokjes
300 ml. rode wijn
200 ml. melk
1 paddenstoelen bouillonblokje
1 theel. gedroogde oregano
1 theel. suiker
½ theel. nootmuskaat
handje vol basilicum, fijn gehakt
parmezaanse kaas
80 – 100 gr. p.p. spaghetti, tagliatelle, pappardelle of i.d.
Bereiding:
Hak de uien, knoflook, wortel en bleekselderij helemaal fijn in de
keukenmachine..
Zet in de tussentijd een grote braadpan met 2 eetl. olie op vuur en verwarm op middelhoge/ hoog stand.
Rul het gehakt snel gaar, bestrooi tussentijds met zout en peper en schep daarna uit de pan.
Zet het vuur lager, schenk weer 2 eetl. olie in de pan en voeg het fijngehakte groentemengsel toe met een snuf zout.
Bak dit 10 minuten terwijl je regelmatig roert. Let op dat het niet bruin wordt, zet dan het vuur wat lager.
Voeg de laatste minuut de tomatenpuree toe en bak deze mee.
Schep het gehakt weer in de pan en schenk de tomatenblokjes erin samen met de rode wijn en melk.
Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer de oregano, suiker en nootmuskaat erdoor.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat minstens 3 uur pruttelen met de deksel iets schuin op de pan.
Roer regelmatig en proef ieder uur even, voeg evt. zout o.i.d. toe als het nodig heeft.
Roer 15 minuten voor tijd de fijngehakte basilicum door de saus en kook je pasta al dente.
Schep de gewenste hoeveelheid bolognesesaus door je gekookte pasta en hussel door elkaar voordat je gaat serveren , altijd eerst mengen, dan pas serveren).
Vergeet je spaghetti bolognese niet te garneren met geraspte Parmezaanse kaas en geniet!
Tip: Saus over? Vries die dan in porties in
voor drukke dagen. Dan hoef je alleen nog wat pasta te koken en dan ben je
klaar.
De saus kun je ook perfect gebruiken voor een zelfgemaakte lasagne.
6 teentje knoflook
300 gr. wortel
2 stengels bllekselderij
Bakolie
500 gr. gehakt
zout
zwarte peper
1 eetl. tomatenpuree
2 blikken tomatenblokjes
300 ml. rode wijn
200 ml. melk
1 paddenstoelen bouillonblokje
1 theel. gedroogde oregano
1 theel. suiker
½ theel. nootmuskaat
handje vol basilicum, fijn gehakt
parmezaanse kaas
80 – 100 gr. p.p. spaghetti, tagliatelle, pappardelle of i.d.
Zet in de tussentijd een grote braadpan met 2 eetl. olie op vuur en verwarm op middelhoge/ hoog stand.
Rul het gehakt snel gaar, bestrooi tussentijds met zout en peper en schep daarna uit de pan.
Zet het vuur lager, schenk weer 2 eetl. olie in de pan en voeg het fijngehakte groentemengsel toe met een snuf zout.
Bak dit 10 minuten terwijl je regelmatig roert. Let op dat het niet bruin wordt, zet dan het vuur wat lager.
Voeg de laatste minuut de tomatenpuree toe en bak deze mee.
Schep het gehakt weer in de pan en schenk de tomatenblokjes erin samen met de rode wijn en melk.
Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer de oregano, suiker en nootmuskaat erdoor.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat minstens 3 uur pruttelen met de deksel iets schuin op de pan.
Roer regelmatig en proef ieder uur even, voeg evt. zout o.i.d. toe als het nodig heeft.
Roer 15 minuten voor tijd de fijngehakte basilicum door de saus en kook je pasta al dente.
Schep de gewenste hoeveelheid bolognesesaus door je gekookte pasta en hussel door elkaar voordat je gaat serveren , altijd eerst mengen, dan pas serveren).
Vergeet je spaghetti bolognese niet te garneren met geraspte Parmezaanse kaas en geniet!
De saus kun je ook perfect gebruiken voor een zelfgemaakte lasagne.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten